hits

Kornbrød

Kornbrød

Denne oppskriften er delt opp i to trinn, hvor kornblandingen skal ligge i vann i ett par timer. Det kan derfor være lurt å planlegge før du baker dette brødet. Du kan for eksempel sette kornblandingen i vann kvelden før om du skal bake det på morgningen, eller om du ønsker å bake på kvelden kan du legge det i vann før du går på jobb. 

Denne oppskriften ga meg 3 kronbrød. 

 

Ingredienser:

Kornblandingen:

70g Solsikkefrø

70g Havregryn

50g Sesamfrø

50g Linfrø

20g Chiafrø

4dl Vann (kokende)

Tips: Ha gjerne en spiseskei med hver av kornblandingen for toppings.

 

450g Grovbakst mel

600g Hvetemel

150g Rug mel

1pk Gjær

1ts Salt

1l Vann

 

Slik gjør jeg:

1. Jeg begynner med å blande kornblandingen og vannet i en bakebolle og lar det stå under plast i ca. 2 timer. (Den kan gjerne stå over natten om ønsket)

2.  Når kornblandingen er klar, har jeg alt det tørre i en bakebolle sammen med kornblandingen. Jeg har kjøkken maskinen på rolig hastighet i ca. 3-4minutter før jeg kjører den noe raskere.

3.  Jeg heller så vannet litt etter litt i blandingen og lar kjøkken maskinen stå på i ca. 8-10 minutter.

4.  Jeg har plast over bakebollen og lar den stå å heve til ca. dobbel størrelse

5.  Jeg deler deigen til tre brød og lar den etterheve i ca 20.minutter. 

6. Jeg strør litt kornblanding på toppen og steker dem på 220grader i ca. 40 minutter.  Avkjøler dem på rist.

 

 

 

 

 



 



Håper det smaker

 

#Bread #Baking #Brød #Mat #Food #Blogg #Matblogg #Matinpo #FooDelicious #Delicious #Yummy #Korn #Kornbrød #Frokost #Lunsj #Matprat #Godtno #Nystekt #Hverdag #Helg #Matpakke

Én kommentar

Birgitte

24.06.2017 kl.16:29

Nam! Hjemmelaget brød er så deilig!

Skriv en ny kommentar